dvdragnev
Нов потребител

: 1
|
 |
« -: , 03, 2012, 19:55 » |
|
Здравейте! Познати имат PC с дъно Asrock K8NF6G-VSTA от известно време започнало да зависва при натоварване и ми се обадиха да го погледна. Когато се опитах да го стартирам там на място първо развъртяха вентилаторите, след това светна зелената лампа на захранването и червената лампа на диска и заспа. Няма звук и черен екран. След два-три ресета запали и поиска да влезе в BIOS. Натиснах F2 влезе в BIOS но в същия момент на различни места по екрана се появиха различни странни символи (някой мигащи) и блокира. След това спрях захранването от кабела и пробвах да стартирам пак. Получи се пак същото черен екран и двете лампи power и HDD светят постоянно. Пак няколко ресета и пак стартира само, че този път блокира преди да натисна F2. По екрана излязаха странни вертикални черти. Вземах го вкъщи. Пълно разглобяване, почистване и оглед (включително захранването). Видимо Няма надути кондензатори. Имам доста части и сменях захранване, памети, видео, нова паста на процесора, твърд диск. Проблема с паленето продължава при всички възможни комбинации. След няколко спирания и пускания тръгва и работи без проблем. Заредих Mini XP от Hiren's BOOT CD и работих в интернет около 30 минути. От харда не съм бутвал защото забива. Снощи успях последно да го тествам: дяловете са наред и не дава грешки. Въпроса ми е къде точно по дъното да търся проблема и може ли да се отстрани??? Конфигурацията е PSU Fortron 350W, MB Asrock K8NF6G-VSTA, Athlon 3000+, 2x512MB VData, PCI-e NV GF 210, HDD Hitachi SATA 500GB, DVD-RW LG, FDD 1,44
|